Witam wszystkich,
przeglądam forum i niestety nie znalazłem podpowiedzi. Może ma ktoś informację w jaki sposób zdemontować plastiki z tylnej klapy OI, tak by dostać się do silniczka wycieraczki tylnej. Moja skodzianka w wersji OI (nie combi) ma oryginalną wycieraczkę, która padła i chce zajrzeć do silniczka, czy dochodzi tam prąd. Nie chciałbym pourywac jakichs kolków lub zaczepów.
Z góry dziękuje za pomoc.
Otóz wyobraź sobie użyłem tej opcji - szukaj. Efekt był taki, iż znalazłem post ten do którego link mi podałeś.
Zauważ jednak, iż prosiłem o pomoc w zdjęciu tego plastiku. Zerknij czego dotyczy link a potem dopiero się wymądrzaj. Nasz kolega pisał o problemie z zakładaniem i niestety nikt nie poradził mu jak tego dokonać. Jeślii mam zdjąć na siłę ten plastik a po założeniu, byle jak, wysłuchiwać trzeszczenia plastiku to nie jest to to, o co pytałem.
Jeśli nie możesz lub nie potrafisz pomóc to nie odpisuj na siłę.
Ta oslona bardzo latwo i elegancko odchodzi ale musisz zrobic to stanowczo i szybko. Zacznij u dolu w poblizu zamka. Po skonczonej robocie po prostu umiesc bolce oslony w zatrzaskach. Plastik wskakuje na swoje miejsce, zatrzaskuje sie i nic nie trzeszczy. Pozdrawiam.
Piotr833, sciaga sie to tak jak napisal maysee, potem jest troche zabawy z zalozeniem (metalowe uszka w gornej czesci przy styku z szyba troche utrudniaja), ale generalnie prosta sprawa.
- dokladnie tak. Kilka razy to robilem (cierpie na przepalajace sie zarowki podswietlenia rejestracji) zaczynajac zdejmowanie od "rogu" i nie bylo z tym zadnych problemow.
Komentarz